İran, petrol gelirlerinin tamamına ulaşabiliyor

  • 01 Ekim 2018
  • 2.069 kez görüntülendi.
İran, petrol gelirlerinin tamamına ulaşabiliyor

İran İslam Cumhuriyeti Petrol Bakan Yardımcısı Ali Karder, İran’ın petrol gelirlerinin tamamına ulaşma imkanı olduğunu ve İran gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 40 arttığını söyledi.

Cask limanında petrol depolama alanlarının yapım anlaşmasının imza töreninde açıklamada bulunan Karder, ‘’Şu an petrol gelirlerimize ulaşmak için çeşitli çözüm yollarımız vardır. Dünyada alışverişin bankalar kanalıyla olduğunu ve çok az nakitin kullanıldığını’’ söyledi.

Karder, bu konuda çok konuşulmayacağını zira düşmanların su istimal edeceklerini belirterek, bazı petrol sahalarının gelişmesi için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Üretimin azaltılması için bir planları olmadığını ifade eden Karder, üretimin ciddi şekilde devam ettiğini ve hatta bazı tamirlerin ertelendiğini söyledi.

Karder, petrol satışının uzun dönem ve tek seferlik yöntemlerle olduğunu ifade eden Karder Irak gibi ülkelerin de petrol satışının genelde tek seferlik olduğunu söyledi.

Amerikan başkanı Trump’ın 4 kasım’da İran’a yönelik petrol yaptırımıyla İran’ın petrol ihracatının sıfırlanmasının hedeflenmesi uzmanlar tarafından hayal olarak görülüyor. Zira, başta Çin olmak üzere Türkiye gibi ülkeler Amerika’nın bu yaptırımına bağlı kalmayacağını çünkü bu yaptırımın Güvenlik Konseyi’nden geçmediğini bildirmekteler.

Bu arada ABD’nin İran’la ilgili siyasetlerinden dolayı Amerika’da petrol ürünlerinin bu zamana kadar görülmemiş bir şekilde artması da ABD içinde tepkilere yol açarken Trump bizzat OPEC’ten petrol fiyatlarını düşürmesi yönünde baskı ve tehdit yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.