İran: Petrol üretimimizi 500 bin varil artıracağız

  • 05 Aralık 2015
  • 909 kez görüntülendi.
İran: Petrol üretimimizi 500 bin varil artıracağız

İran Petrol Bakanı Bijen Zengene, İran aleyhindeki ambargoların kalkmasıyla birlikte İran’ın petrol üretimini 500 varil artıracağını söyledi.

OPEC toplantısı için Viyana’da bulunan Zengene, daha sonra kısa bir sürede bu rakamın günlük bir milyon varile arttırılacağını belirterek, “Biz ambargo öncesi üretime geri dönmek ve üretim miktarımızı arttırmak için kimseyle müzakere etmeyeceğiz” dedi.

Petrol fiyatlarının 100 dolardan 40 dolara indiğine değinen Zengene, “Bizim bu konuda bir sorumluluğumuz yoktur. Esas sorumlular İran petrolü yerine üretimi artırmakla kalmayıp, piyasaya günlük iki milyon varil fazla petrol sürenlerdir” diye açıkladı.

İran’dan piyasayı dengede tutma isteğinin insafsızca ve uzmanca olmayan bir istek olduğunu ifade eden Zengene, “Bu sözlerle yıllardır İran aleyhine uygulanan zalimce davranışların devam etmesi istenmektedir. Denge yaratma sorumluluğu üretim artışı sağlayanlara ve hala belirtilen kotadan fazla üretim yapanlardadır” diye konuştu.

Zengene, uluslararası petrol firmalarının İran’la yeni anlaşmalardan memnun olduklarını belirterek, İran’ın bazı uluslararası firmalarla prensip anlaşmaları imzaladığını ve bazı firma yetkilileriyle görüşmelerin yapılmakta olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.