İran petrolünün borsada satışı başladı

  • 29 Ekim 2018
  • 1.221 kez görüntülendi.
İran petrolünün borsada satışı başladı

İran piyasasında ilk kez satışa çıkarılan petrol, satışın ilk gününde 74 dolar 85 sentten varil başına işlem gördü ve toplam 280 bin varil satıldı.

İran Petrol Bakanlığı, ABD yaptırımlarının ikinci merhalesine 1 hafta kala en az 35 bin, en fazla 100 bin varil alım koşuluyla petrolü borsaya arz etti.

İran Petrol Bakanlığı, ülkenin petrol satışını hedef alan ABD’nin 4 Kasım’da uygulamaya geçecek ikinci yaptırım paketine 1 hafta kala ilk defa petrolü Tahran Enerji Borsası üzerinden satışa sundu.
Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, Tahran Enerji Borsası’nda satışa sunulan petrol için alım siparişleri 35 bin varilden daha az ve 100 bin varilden daha çok olamayacak.

Alım için yapılacak başvurulardan önce toplam tutarın yüzde 10’unun peşin olarak yatırılması şartı getirilen uygulamada, petrol fiyatı ise petrol piyasasındaki dalgalanmaya göre belirlenecek.

ABD Başkanı Donald Trump, 8 Mayıs’ta nükleer anlaşmadan çekildiğini duyurmuş ve İran’ın ABD dolarına erişimini, devlet tahvili satmasını, altın ve diğer değerli madenler ile çelik, alüminyum, kömür gibi metallerle ticaret yapmasını ve yolcu uçağı ya da parçalarını ithal etmesini engelleyen yaptırım paketini 7 Ağustos’ta resmen hayata geçirmişti.

ABD’nin İran petrolünü hedef alan yaptırımlarının ikinci aşaması 4 Kasım’dan itibaren yürürlüğe girecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.