İran polisi ve İnterpol arasında işbirliği iyi düzeyde

  • 10 Temmuz 2017
  • 1.225 kez görüntülendi.
İran polisi ve İnterpol arasında işbirliği iyi düzeyde

İslami İran emniyet güçleri komutanı tuğgeneral Hüseyin Eşteri, İran polisinin, terör örgütlerine karşı kesin ve ciddi bir şekilde tutum sergilediğini söyledi.

TuÄŸgeneral EÅŸteri,  dün uluslararası polis teÅŸkilatı Ä°nterpol genel sekreteri Jürgen Stock ile Tahran’da görüşmesinde, Ä°ran polisinin Ä°nterpol ile  her zaman iyi ve düzenli bir iÅŸbirliÄŸi ve iliÅŸki içinde olduÄŸunu söyledi.

TuÄŸgeneral EÅŸteri, dünya ülkelerinin en büyük sorunlarından birini terörizm olarak nitelerken, ”Ä°ran’ın polisinin terör örgütlerine gözaçtırmadan kararlı bir mücadele ettiÄŸini  belirterek, bunun için ayrıca bölge ve bölge dışı  ülkelerinin ortak iÅŸbirliÄŸinin  gerekli olduÄŸunu söyledi.

Eşteri, İran polisinin özellikle de son yıllarda organize suçlarla mücadelede  önemli tecrübe elde ettiğini belirterek, bu konuda diğer ülkelere yardım edebileceğini söyledi.

İnterpol genel sekreteri de, sözkonusu görüşmede, organize suçlarla ilgili olarak mücadelede  diğerlerinin tecrübeleri ve kazanımlarından yararlanmak istediklerini belirterek, İran polisinin bu konudaki  kararlılığını takdir etti.

İnterpol yetkilisi, siber saldırıları ve internet ortamını da  dünyanın geleceği için bir tehdit sayarken, bu konunun da  daha fazla karşılıklı işbirliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.