İran, Rusya ve Suriye, Han Şeyhun’daki kimyasal saldırının incelenmesini istediler

  • 15 Nisan 2017
  • 1.124 kez görüntülendi.
İran, Rusya ve Suriye, Han Şeyhun’daki kimyasal saldırının incelenmesini istediler

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Moskova’da İran ve Suriyeli mevkidaşları Zarif ve Velid el’Muallim’le ortak oturum sonrasında, Han Şeyhun’daki kimyasal saldırısıyla ilgili olarak tarafsız, bağımsız bir şekilde tam araştırmanın yapılmasının zaruri olduğunun altını çizdiler.

İRNA’nın haberine göre, Lavrov, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, İran ve Rusya’nın bu konunun incelenmesi için uzman komisyonun oluşturulmasını istediğini ve batılı ülkelerin bu isteğe karşı çıkmamaları gerektiğini söyledi.

Lavrov, Amerika’nın  7 nisanda Suriye’nin hava üssüne düzenlediği  tek yanlı girişimlerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Rusya dışişleri bakanı, açıklamasında Amerika’nın bu girişiminin bütün dünya için uluslararası kanunların çiğnenmesi  ve Suriye buhranının siyasi çözümü doğrultusunda Güvenlik Konseyi bildirilerinin gerçekleşmesi sürecinin tahrip edilmesi olarak görüldüğünü söyledi.

Lavrov, ayrıca bazı çevrelerin Suriye’de yönetimi değiştirme amacıyla gerçekleri saptırmaya dayalı girişimlerine dair çabalarının yenilgiye uğradığını belirterek; ”biz Suriye buhranının siyasi yoldan halledilmesine yönelik çabalarımızı arttıracağız ve aynı zamanda Suriye halkının geleceğine kendilerinin karar vermesi  ve BM Güvenlik Konseyi’nin  bildirilerinin icrası için daha da fazla gayret göstereceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.