İran sağlık bakanı: Amerika Avrupa ilaç firmalarının İran’la anlaşmalarına engel oluyor

  • 11 Eylül 2018
  • 1.364 kez görüntülendi.
İran sağlık bakanı: Amerika Avrupa ilaç firmalarının İran’la anlaşmalarına engel oluyor

İran sağlık bakanı Hasan Gazizade Haşimi, Amerikalıların İran aleyhinde kanunsuz yaptırımlarla, bankaların ve şirketlerin İran tarafıyla her türlü anlaşmalarına engel olduğunu ve bu konuda ilaç ve sağlık teçhizatlarında bile istisnanın olmadığını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, İran sağlık bakanı dün Tahran’da Dünya Sağlık Örgütü’nün Doğu Akdeniz işleri müdürü Ahmed el’Menzeri ile görüşmesinde, Amerika’nın İran aleyhindeki yaptırımlarına temasla, ”BM ve özellikle Dünya Sağlık Örgütü, sağlık, ilaç ve tıbbi teçhizatlar konusunda, İran halkına zarar verecek girişimleri önlemek için girişimde bulunmalı” dedi.

İran sağlık bakanı, 21. yüzyılda komşu ülkelerin yardımıyla, yaptırımların anlamsız olacağını belirterek, BM ve özellikle Dünya Sağlık Örgütü’nün şimdiki şartlardaki tutumunun İran halkının zihninde her zaman kalacağını söyledi.

Bölge halkına yardım ulaştırma konusunda İran’ın rolüne işaret eden Haşimi, İran’ın bölgede kaçakçılıkla mücadelede çok fazla şehit verdiğini ve bunun bölge ve Avrupa ülkelerine adeta bir tür yardım olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Ahmet el’Menzeri de, ”başta dünya Sağlık Örgütü olmak üzere uluslararası kuruluşların, şimdiki yaptırım şartlarında ilaç ve sağlık teçhizatları konusunda İran halkının yanında yer alacağını” söyledi.

Ahmet el’Menzeri, İran’ın sağlık açısından bölge ülkeleri arasında son derece seçkin yerinin olduğunu belirterek, ”İran sağlık açısından diğer ülkelere model olabilir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.