İran Savunma Amaçlı Gücünü Artırıyor

  • 23 Nisan 2017
  • 1.310 kez görüntülendi.
İran Savunma Amaçlı Gücünü Artırıyor

İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, Deniz Kuvvetleri’nin hizmetine sunulan “Nesir” füzesinin tanıtımı töreninde konuştu.

Tesnim Haber Ajansının bildirdiğine göre İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, geniş çapta üretilen gemi karşıtı “Nesir” isimli Cruise füzelerinin Devrim Muhafızları Ordusu Deniz Kuvvetleri’nin kullanımına sunma töreninde, Savunma Bakanlığı’nın silahlı kuvvetlerinin füze gücünün takviyesi yönünde uyguladığı stratejilerine değinerek, “Karadan karaya ‘Nesir’ Cruise füzesi, savaş uçakları dahil denizdeki hedefleri kıyıdan yahut denizden vurma olanağına sahiptir” şeklinde konuştu.

General Dehgan, hızlı hazırlanmayla acil tepki, düşük yükseklikte uçma, ince isabet olanağı, geniş tahrip gücü ve daha fazlasını yeni “Nesir” füzesinin öne çıkan özelliklerinden olduğunu açıkladı.

Savunma Bakanı son olarak şu ifadeleri de kullandı: Araştırma, yenicilik ile İslam İnkılabı Rehberi’nin her zaman vurguladığı kısa yoldan yararlanma vasıtasıyla ortaya çıkan bu başarılar, İran Deniz Kuvvetleri’ni bu füzelerle donatılması, ülkenin savunma amaçlı gücünün daha da gelişmesi yönünde atılan önemli bir adımdır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.