İran Savunma Bakanı: Afganistan Halkı, IŞİD İdeolojisini Kabul Etmiyor

  • 08 Nisan 2018
  • 999 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Afganistan Halkı, IŞİD İdeolojisini Kabul Etmiyor

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı; terör örgütü IŞİD’in Afganistan’da başarılı olmayacağını ve güç kazanmayacağını çünkü bu ülke halkının asla IŞİD ideolojisini kabul etmeyeceğini belirtti.

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi Rusya RT televizyon kanalına yaptığı açıklamada; IŞİD’in Afganistan’da oluşturduğu güvenlik tehditlerine rağmen, İran’ın Rusya ve bazı ülkeler gibi, Afganistan’ın IŞİD’in yeni üssü haline gelmeyeceğini düşündüğünü kaydetti.

Terör örgütü IŞİD unsurlarının Afganistan’a gittiğini ancak sayıları hakkında görüş ayrılığı olduğunu dile getiren General Hatemi; bazıların bu sayıyı 10 bin kadar olduğunu söylerken Afganistan yönetiminin bu sayının daha az olduğunu ifade etti.

Savunma Bakanı sözlerinin devamında bazı ülkelerin Suriye ve Irak’tan teröristlerin çıkışını kolaylaştırarak terör örgütü liderlerinin korunması için çalıştığını sözlerine ekledi.

Komutan Hatemi ayrıca; IŞİD elebaşlarının yasa dışı yollardan da Afganistan’a gidebileceğini kaydetti.

Savunma Bakanı; Tahran’ın IŞİD’in Afganistan topraklarında yeniden güç kazanabileceğini düşünmediğini belirtti.

Hatemi, Afganistan komşularının sınırda IŞİD’in hareketleri ve tedarik yollarını keseceğini belirterek, IŞİD’in diğer noktalarda büyümesine ve güç kazanmasına müsaade edilmemesi gerektiğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.