İran Savunma Bakanı, Çabahar şehrinde donanmaları ziyaret etti

  • 12 Eylül 2015
  • 1.140 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı, Çabahar şehrinde donanmaları ziyaret etti

İran Savunma Bakanı General Dehkan, Çabahar şehrinde bulunan İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’ne ait donanmaları yakından gezdi.

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Hüseyin Dehkan, İran’ın güneydoğu kıyısında bulunan Çabahar’a bağlı Konarek şehrindeki İran Ordusu Deniz Kuvvetleri’ne ait donanmaları ziyaret etti.

İran Savunma Bakanı General Dehkan bu ziyaretinde, geçmiş koşullardan dolayı burada askeri birliklerin diğer kurum ve kuruluşlardan daha önce yerleştiğini belirterek “Dolayısıyla şuan Deniz Kuvvetleri İslam İnkılabı Rehberi’nin vurgulamalarına uyarak Makran kıyısında öncül konumdadır” diye konuştu.

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Dehkan, Deniz Kuvvetleri’nin burada oluşunun Makran kıyısının gelişmesine neden olduğunun altını çizerek “Deniz Kuvvetleri bütün gücüyle diğer kurum ve kuruluşlarla bu konuda işbirliği yapmaya hazırdır” diye ifade etti.

Özel sektör girişimcilerinin Makran kıyılarına gelmesiyle buraların daha çok gelişeceğine işaret eden İran Savunma Bakanı General Dehkan “Hükümetin kalkınma planlarının uygulanması ve İnkılap Rehberi’nin Makran kıyılarına ilişkin buyruklarının yerine getirilme ile güneydoğumuz daha çok gelişecek” ifadesini kullandı.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Deniz Kuvvetleri Komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari de burada yaptığı konuşmada “Deniz Kuvvetleri’nin Makran kıyılarında tam olanaklarla bulunması, sözkonusu bölgenin yakın bir gelecekte kalkınacağına vesile olacaktır” diye vurguladı.

İran Savunma Bakanı General Dehkan gezisinin devamında Umman Denizi ve Ordu Deniz Kuvvetleri Birliklerinin donanmalarını yakından ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.