İran Savunma Bakanı Dehgan: S-300 füze savunma sistemini bu yıl teslim alıyoruz

  • 15 Nisan 2015
  • 1.064 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı Dehgan: S-300 füze savunma sistemini bu yıl teslim alıyoruz

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, S-300 füze savunma sistemini bu yıl teslim alacaklarını açıkladı.

2015 Uluslararası Moskova Güvenlik Konferansı’na katılmak amacı ile gerçekleştireceği Moskova ziyareti öncesinde düzenlenen basın toplantısında konuşan İran Savunma Bakanı Tuğgeneral  Hüseyin Dehghan, “Devletimizin kurulduğu ilk günden itibaren, S-300 sistemleri ile ilgili çalışmalar gerçekleşmiştir. İran Cumhurbaşkanı’nın Rus mevkidaşı ile yaptığı görüşmelerde, İran’ın bu sistemleri teslim almadığı için yaptığı şikayeti geri çekmesi ve alternatif bir sistem verilmesi gibi konular gündeme gelmişti. İran ise bu sistemleri imzalanan anlaşma ve aynı koşullar ile teslim almak isteğindeydi” dedi.

Tuğgeneral Dehgan açıklamasının devamında ise bu konunun geçen yıl düzenlenen Uluslararası Moskova Güvenlik Konferansı’nda da incelendiğini belirterek, “Rusya Savunma Bakanı’nın Tahran ziyaretinde,  bu sorunun belirli çerçevelerde çözülmesi konusunda anlaştık. Son bir yıl içerisinde çalışmalar gerçekleşti ve bu sistemlerin 2015 sonuna kadar İran’a teslim edilmesine karar verildi. Rusya da bu konuyu ciddiyet ile takip etti. S-300 sistemlerini teslim alma anlaşması ise Moskova ziyaretimizde imzalanacaktır. Önemli olan, Amerikalılar ve Siyonistlerin ilk günden itibaren bu sistemlerin İran’a satılması ile karşı olmaları ve satışın gerçekleşmemesini istemeleridir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.