İran Savunma Bakanı: Füze gücünü artıracağız

  • 29 Ağustos 2017
  • 1.112 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Füze gücünü artıracağız

İran İslam cumhuriyeti savunma bakanı, İran’ın en önemli savunma doktrininin, caydırıcı eğilimle çok yönlü bir savunma mekanizmasının oluşturulması olduğunu bildirerek, düşmanların İran’a yönelik muhtemel bir saldırganlığında, düşmana pişman olacağı çok ağır bir dersin verileceğini bildirdi.

Dün akşam bu konuda açıklamada bulunan İran İslam cumhuriyeti savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, füze gücünün İran’ın önemli caydırıcı  gücünden biri olduğunu belirterek, İran’ın devamlı olarak kendi füze gücünü artıracağını söyledi.

Düşmanların sürekli olarak İran’a darbe vurmak için fırsat kolladıklarını ve füze gücünün artırılmasının onlar için çok ağır bir cevap olduğunu belirten İran İslam cumhuriyeti savunma bakanı, savunma gücünün güçlendirilmesinin kendilerinin önceliklerinden olduğunu hatırlatarak, kendi bakanlığının, füze, deniz, hava, kara ve direniş ekonomisi eğilimli savunma ve tüm bunların yerlileştirilmesi yönünde özel programlarının bulunduğunu söyledi.

Bölgesel krizlere de değinen general Emir Hatemi, bölge güvenliğinin bölge dışı güçlerin müdahalesiyle çözümlenemeyeceğini bildirdi.

Hatemi, İran’ın bölge güvenliğinin oluşturulması ve sürekliliğinin garanti altına alınması amacıyla direniş eksenini desteklemeyi sürdüreceğini de belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.