İran savunma bakanı: İran, Irak’ın parçalanmasına kesinlikle karşıdır

  • 19 Ekim 2017
  • 1.224 kez görüntülendi.
İran savunma bakanı: İran, Irak’ın parçalanmasına kesinlikle karşıdır

İran savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, İran’ın Irak’ın her hangi bir yerinin Irak’tan ayrılmasına kesinlikle karşı olduğunu söyledi.

İran savunma bakanı Hatemi, dün Tahran’da düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Amerika’nın bölgede tefrikalar çıkarmaya çalıştığını belirterek, ”bu projeler siyonist İsrail’in güvenliği doğrultusundadır ve bölgede bazı sultacı ve fırsatçılar Amerika ile bu alanda işbirliği yapmaktalar ama Irak’ın başta kuzeyindeki halk olmak üzere Irak halkının uyanıklılığı sayesinde Amerika’nın sözkonusu şom projesi bozulmuştur’ dedi.

İran savunma bakanı, Amerika’nın terör örgütü IŞİD’i, siyonist İsrail’in korunması için oluşturduğunu belirterek, ”dünya emperyalizmi ve özellikle de İsrail, İran sınırlarında bulunmak istemektedir ama İran hiç bir zaman böyle bir şeye tahammül etmeyecektir’ dedi.

İran savunma bakanı Amerikan başkanı Trump’ın nükleer anlaşma ve İran karşıtı açıklamalarına da temasla, ”Trump’ın İran’ın en önemli savunma birimlerini hedef aldığını belirterek, İran devrim muhafızları ordusu ve İran’ın füze programının yaptırıma tabii tutulması bu manadadır’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.