İran Savunma Bakanı: IŞİD’e karşı zafer bölgenin güvenlik ve istikrarı için önemlidir

  • 20 Nisan 2018
  • 1.036 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: IŞİD’e karşı zafer bölgenin güvenlik ve istikrarı için önemlidir

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı General Emir Hatemi, IŞİD’e karşı kazanılan zaferin bölgenin güvenlik ve istikrarına yardımcı olduğunu söyledi.

Bağdat’ta temaslarda bulunan İran savunma bakanı  Hatemi, Irak içişleri Bakanı Kasım El Aereci ile yaptığı görüşmede, iki ülke arasındaki kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasi ortak noktalara değinerek, bu ortaklıkların iki ülke yakınlaşmasına sebep olduğunu söyledi.

Irak’ın IŞİD’e karşı zaferinin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Hatemi, ‘’Dost, komşu ve kardeş Irak IŞİD’in yenilmesi ile aydınlık günlere kavuşacaktır’’ dedi.

IŞİD’e karşı zaferin sadece Irak için değil, bölgenin istikrar ve güvenliği için önemli olduğunu ifade eden Hatemi, İran politikasının Irak halkına tüm şartlarda yardım olduğunu söyledi.

Irak içişleri bakanı da görüşmede İran’ın ülkesine yaptığı desteklerden dolayı teşekkür ederek, İslam İnkılabı Rehberinin hikmetli liderliklerine teşekkür etti.

Hatemi ayrıca,IŞİD ile mücadele amacıyla kurulan ve  İran, Irak, Rusya ve Suriye tarafından yönetilen Bağdat’taki Enformasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.