İran Savunma Bakanı: Pakistan İran’ın bölgedeki dış politikasında özel yere sahip

  • 16 Ocak 2018
  • 1.115 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Pakistan İran’ın bölgedeki dış politikasında özel yere sahip

İran Savunma Bakanı, Pakistan Savunma Üretimi ve Teknolojisi Bakanı Rana Tenvir Hüseyin ile bugün Tahran’da bir araya geldi. Görüşmede General Hatemi, Tahran ile İslamabad münasebetlerinin geliştirilmesine işaretle, İran ve Pakistan’ın savunma alanında işbirliğinin geliştirilmesinin bölge güvenliği ve istikrarının pekiştirilmesi için katkı sağlayacağını vurguladı.

İki ülkenin ortak sınırlarının yanısıra, derin tarihi, kültürel ve dini bağlara sahip olduğuna dikkat çeken İran Savunma Bakanı, Pakistan’ın İran’ın bölgedeki dış politikasında özel yere sahip olduğunu kaydetti.

ABD ve Siyonist rejimin bölgedeki terörizmin en büyük ve tehlikeli destekçileri olduğunu belirten İran Savunma Bakanı, ABD’nin baskısından kurtulmak için en iyi yolun bölge ülkelerinin işbirliği olduğunu söyledi, Suriye ve Yemen krizinin askeri değil, siyasi çözümü olduğunu vurguladı.

Pakistan Savunma Üretimi Bakanı da, İran ve Pakistan’ın askeriye ve savunma heyetleri arasında görüşmeler ve ikili münasebetlerin güçlendirilmesinin bölge güvenliğini pekiştirme doğrultusunda olduğunu belirterek, iki ülkenin sınırdaki güvensizliklere karşı ortak askeri işbirliğine vurgu yaptı.

Pakistanlı bakan İran Savunma Bakanı’nın daveti üzerine dün üst düzey bir heyet başkanlığında Tahran’a geldi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.