İran Savunma Bakanı: Sulta düzen, İran’ın gelişmesini ve modern teknoloji elde etmesini istemiyor

  • 20 Aralık 2015
  • 791 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Sulta düzen, İran’ın gelişmesini ve modern teknoloji elde etmesini istemiyor
İran Savunma Bakanı, gelişmiş ülkelerin askeri alanda İran ile işbirliğinde bulunmak istedikleri teklifini getirdiklerini söyledi.

İRNA’nın verdiği habere göre İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Tuğgeneral Hüseyin Dehgan dün öğleden sonra Malik Eşter üniversitesinde yaptığı konuşmada, İran’ın savunma sanayinin bir çok alanlarında, dünyanın modern sanayi ve teknolojisine sahip ülkelerin iştahını kabarttığını ve İran’a işbirliği teklifinde bulunduklarını ve bir çoklarının da açık açık İran’a bu alanlardaki önemli başarı ve ilerlemelerini itiraf ettiklerini söyledi.

Tuğgeneral Dehgan, sulta düzeninin kesinlikle İran’ın gelişmesini ve modern teknoloji elde etmesini istemediğini belirterek, batılı ülkelerin bu hususta kendi tüm imkanlarını devreye soktuklarını, İran İslam Cumhuriyetinin gelişmesini engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Dehgan şöyle dedi: Nükleer meselede dünya İran’a en ufak bir bilgi, yardım ve katkıda bulunmak istemiyor ve sürekli olarak bu hususta etkili olan yerli ve yabancı tüm kişi, şahıs veya kurumların faaliyetlerini kısıtlamak için gerekli tedbirlere baş vurduklarını, yaptırıma tabi tuttuklarını ve tehdit ettiklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.