İran savunma bakanı: Suriye’deki yabancı güçler Suriye’den ayrılmalı

  • 05 Nisan 2018
  • 1.080 kez görüntülendi.
İran savunma bakanı: Suriye’deki yabancı güçler Suriye’den ayrılmalı

İslami İran savunma bakanı tuğgeneral Emir Hatemi, Suriye devletinin izni olmadan Suriye topraklarına giren yabancı ülkelerin güçlerinin bu ülkeden ayrılmalarını istedi.

İran savunma bakanı dün Rusya el’Yevm televizyon kanalına verdiği demeçte, Türkiye yetkililerine hitaben, onlardan Suriye’nin kuzeyindeki güvenlik kaygılarını Suriye hükümetiyle beraber halletmelerini istedi.

İran savunma bakanı, Amerika’nın Ortadoğu siyasetlerinin sonucu olarak bölgedeki buhran ve çatışmaların daha da şiddetlenmesi konusunda da uyarıda bulunarak, Amerika’nın bölgedeki siyasetleriyle  IŞİD’in yenilgisinin direk ilişkisinin olduğunu kaydetti.

İran savunma bakanı daha önce de, resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği  Moskova’da 7. Uluslararası Güvenlik Konferansı’nda  yaptığı konuşmada, bölgede terör örgütü IŞİD’in yenilgiye uğramasını Amerika’nın bölgedeki siyasetlerinin yenilgiye uğraması olarak nitelemiş ama bu yenilginin de Amerika’nın bölgeyle ilgili düşmanlıklarının yeni bir döneme girmesine neden olduğunu söylemişti.

İran savunma bakanı Moskova Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, ”Çeşitli alanlarda tırmanan terörizmin istihbarat ve güvenlik alanında bölgesel işbirliğini bir gereklilik haline getirdiğine inandıklarını belirterek, İran, Suriye, Irak, Rusya ve Türkiye’nin DEAŞ’le mücadele işbirliğindeki deneyimlerinin bölgede tüm ülkeler için bir model olabileceğini” söylemişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.