İran Savunma Bakanı: Terörle mücadelede kararlı ve hızlı olmak gerekir

  • 12 Haziran 2016
  • 847 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Terörle mücadelede kararlı ve hızlı olmak gerekir

İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan terörle mücadelede uyanık olmak, kararlı ve hızlı davranmak gerektiğine işaret ederek, Suriye’nin yasal hükümetinin talebi gereğince terörle mücadelede Suriye devleti ve milletini desteklemeyi görev bildiklerini belirtti.

Tahran’da İran, Rusya ve Suriye’nin “Terörle mücadele” konulu üçlü toplantısı sırasında Hüseyin Dehkan yaptığı açıklamada “Bölge ve dünyada barış ve istikrarın sağlanması ve teröre karşı tamamlayıcı ve kararlı girişimler, İran’ın izlediği politikalardır.” dedi.

Terörle mücadelede İran’ın kararlılığına, terör kurbanı ülkelerin desteklenmesine, askeri danışmanlık, yardımlaşma ve diğer insani yardımlar ve mültecilerin yeniden evlerine dönmelerine zemin hazırlanması gibi çok yönlü desteklerin sürmesine işaret eden Dehkan, “Bu girişimler bölgede barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması içindir.” dedi.

Görüşmede Suriye Savunma Bakanı da ABD, Türkiye ve bazı Fars Körfezi ülkelerinin terörü desteklediğine işaret ederek “Suriye milleti ile kardeşlik iddiasında bulunanlar, gizli veya açık şekilde tekfirci terör örgütünü destekleyerek Suriye milletine en kötü cinayetleri reva görüyorlar.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.