İran Savunma Bakanı, Trump’ın Müzakere Çağrısına Tepki Gösterdi

  • 08 Ağustos 2018
  • 1.294 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı, Trump’ın Müzakere Çağrısına Tepki Gösterdi

İran Savunma Bakanı General Emir Hatemi İsfahan’da Elektrooptik Sanayisi çalışanlarına hitaben yaptığı konuşmada, İran’ın elektrooptik sanayisinde somut ilerlemelere imza attığına işaretle, bu endüstrinin İran’ın savunma sanayisinin ilerlemesindeki rolü ve önemine vurgu yaptı.

Bakan Hatemi sözlerinin devamında, son yıllarda terör örgütü IŞİD’in emperyalizmin yoğun desteğiyle Irak ve Suriye’ye saldırarak, bu ülkelerde telafi edilemez zarar ve hasara yol açtıklarına işaretle, bu tekfirci gruplar ve şeytani efendilerinin iğrenç kazanımının yüzlerce insanın ölmesi ve yaralanması, kadın, çocuk, genç ve yaşlı dahil yaklaşık 20 milyon masum insanın evinden barkından olması olduğunu kaydetti.

General Hatemi, dünyanın direniş cephesinin kandırılmış bu terör örgütlerinin nasıl yenildiklerini gördüğünü ifade ederek, teröristler ve pis hamilerinin bu yenilgisinde direniş gençlerinin fedakarlığının yanı sıra ülkenin savunma sanayisinin değerli desteğinin çok belirleyici olduğunu vurguladı.

Siyonist rejimin terör örgütünü türetip desteklemek suretiyle rahmani İslam dinini, radikal, adam öldüren ve insanlık karşıtı bir din olarak lanse etmeye çalıştığını ancak başarısız olduğunu hatırlatan Savunma Bakanı, dünyanın hür ve bilinçli insanlarının gerçek İslam ile Amerikan-Siyonist İslam’ı arasındaki farkı bildiklerini kaydetti.

Bakan Hatemi, düşmanın bugün İran İslam Cumhuriyeti’nin sınırlarında güvensizlik çıkarmaya çalıştığına dikkat çekerek, düşmanın başka bir komplosunun ekonomik savaş ve kapsamlı yaptırımlar olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı’nın önkoşulsuz müzakere teklifi hakkında ise Komutan Hatami; “Düşmanın İslami nizama karşı topyekun savaşı bu kez siyasi, ekonomik, kültürel ve psikolojik şeklinde olduğu açıktır” açıklamasında bulundu.

Savunma Bakanı, ABD’nin uluslararası nükleer anlaşmayı ihlal edip, ardından bu anlaşmadan çekilmesine işaretle, 12 yıllık müzakere sonucu imzalanan ve BM tarafından onaylanan nükleer anlaşmanın Büyük Şeytan’ın tarihi ihlaliyle karşılaştığını, herkesin Amerikalıların bu sorumsuz hareketinden ders alması ve onların büyük İran halkına karşı düşmanlığının derinliğini anlaması gerektiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı’nın İran ile ilgili müdahaleci açıklamasına da tepki gösteren İran Savunma Bakanı; İran İslam Cumhuriyeti’nin içerideki bazı sorunları birlik, beraberlik ve dayanışma ile kolay şekilde ortadan kaldırabileceğini ve izzet ve onur zirvesine yükselebileceğini vurguladı, düşmanın hile ve planlarını iyi şekilde bilip, analiz etmek ve tedbir almak suretiyle bu kritik aşamayı, Velayet-i Fakih’ın çatısı altında direniş, kelime birliği, gayret ve çapa ile başarabileceklerini ve bir kez düşmanı yenebileceklerini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.