İran Savunma Bakanı: Yerli eğitim uçağı, yaptırımların hezimetinin işareti

  • 17 Ekim 2019
  • 809 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanı: Yerli eğitim uçağı, yaptırımların hezimetinin işareti

Savunma Bakanı General Emir Hatemi, İran’ın yerli eğitim jet uçağının görücüye çıktığı törende yaptığı konuşmada, bu kazanım İran’a dayatılan yaptırımların etkisiz olduğu ve hezimete uğradığının bariz simgesi olduğunu vurguladı.

İran’ın kendi imalatı olan eğitim uçağı Yasin, Perşembe günü sabah saatlerinde Hemedan’ın Noje hava üssünde düzenlenen törenle görücüye çıktı. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı General Pilot Aziz Nasirzade’nin yanı sıra Savunma Bakanı General Hatemi ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sorena Settari katıldı.

Törende konuşan Savunma Bakanı General Hatemi, Yasin jet uçağı sadece bilimsel ve teknolojik açıdan stratejik mahiyeti olmadığını ve aynı zamanda milli iktidarı geliştirerek istikbar düzenine de net bir mesaj verdiğini belirtti.

General Hatemi, Yasin eğitim uçağının görücüye çıkması, İran hava savunma sanayiinin İranlı uzmanların uzmanlıklarının doruk noktası olduğunu belirterek savunma sanayiinin seçkin uzmanları düşmanların tüm zalimane yaptırımlarına rağmen ülkenin havacılık sektörünün ihtiyacı olan en önemli bir kazanımı İran milletine sunduklarını vurguladı.

Yasin eğitim uçağı İranlı uzmanlarca ve tamamen yerli imkanlarla üretildi

Yasin eğitim uçağı 10 metre boyunda ve 24 metrekare yüz ölçümü ve iki turbo jet motoru ile saatte en az 200 kilometre hıza ulaşabiliyor ve iniş ve kalkış bakımından da dünyanın en iyi eğitim uçakları kategorisinde yer alıyor. Bu uçak ses ötesi hıza da ulaşabiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.