İran Savunma Bakanlığı’nın yeni kazanımları

  • 15 Nisan 2017
  • İran Savunma Bakanlığı’nın yeni kazanımları için yorumlar kapalı
  • 1.342 kez görüntülendi.
İran Savunma Bakanlığı’nın yeni kazanımları

Bugün İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın katılımıyla Tahran’da düzenlenen törende Savunma Bakanlığı’nca geliştirilen yeni kazanımlar görücüye çıkarıldı.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “direniş ekonomisi: üretim ve çalışma” yılının 26. gününde Savunma Bakanlığı’na bağlı “Penha” şirketine giderek Bakanlığ’ın son 2 yılda elde ettiği başarılara yakından ziyarette bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin katılımıyla bu törende, “Koser” adlı ilk yerel eğitim amaçlı jet,  “Mohacer” isimli insansız araştırma uçağı, “Nesir” adlı gemi karşıtı Cruise füzesi ve “Fekur” isimli havadan havaya füzeler görücüye çıkarıldı.

Ayrıca “Kahir 313” adlı savaş uçağının deneme uçuşu ile temel tamiri tamamlanan 20 helikopterin silahlı kuvvetlere sevkedilmesi yönünde gereken talimatlar Cumhurbaşkanı tarafından verildi.

Öte yandan, İran Savunma Bakanı General Hüseyin Dehgan, Savunma Bakanlığı’nın yeni kazanımları hakkında bugün yaptığı açıklamada,  bugün Mohajer 6 adlı insansız uçak, Nesir ve Fekur Füzeleri ve Gaher 313 ve Koser 88 eğitim uçaklarının tanıtımının yapıldığını belirtti.

Koser uçağının testlerinin tamamlandığını ve uçuş testleri sonrası İran silahlı kuvvetlerin bünyesine alınacağını ifade eden Dehgan, bu uçaklarla birlikte İran’ın uçuş eğitimi alanındaki sıkıntılarının giderileceğini söyledi.

Uçakların operasyonel imkana da sahip olduklarını ifade eden Dehgan, uçakların üretimi ile birlikte İran’ın ağır uçak üretim alanına girebileceğini söyledi.

Uçak motoru hariç diğer parçaların İran’da üretildiğini ifade eden Dehgan, planlamalarda Jet uçağının üretiminin de olduğunu söyledi.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Genel Komutan Yardımcısı General Ahmed Rıza Purdestan bugün Tahran’da katıldığı bir merasimde yaptığı açıklamada, bütün tehditlerle ortantılı olarak İran Silahlı Kuvvetleri’nde savunma kapasitesi ve imkanlarının hazırlandığını kaydetti.

General Purdestan, İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri’nin hiçbir zaman gafil avlanmayacağını ve herhangi bir ülke İran topraklarına saldırı düzenlemesi halinde ağır ve ezici cevap alacağını kaydetti.

Komutan Purdestan, İran halkının uyanıklığıyla düşmanların İslam Cumhuriyeti’ne karşı komplolarının boşa çıkarıldığını ifade etti.

İran Ordusu Genel Komutan Yardımcısı ayrıca, düşmanların şom hedeflerine karşı daha uyanık olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ