İran Seçim Kurulu Başkanı: Halkın seçimlere katılım oranı yüksek

  • 26 Şubat 2016
  • 804 kez görüntülendi.
İran Seçim Kurulu Başkanı: Halkın seçimlere katılım oranı yüksek

İran Seçim Kurulu Başkanı, aldıkları istatistiklere göre halkın İslami Şura Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimlerine katılım oranın yüksek olduğunu söyledi.

Muhammed Hüseyin Mukimi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Halkın bu saate kadar seçimlere katılım oranının yüksek olduğunu söyleyen Mukimi, “Ülkenin en ücra köşelerinde bile halkımız oy kullanımının başladığı ilk saatten beri seçim sandıklarına koştu” dedi.

Mukimi, seçim sandıklarında kuyruk oluşmaması için ne gibi yöntemler kullanılacağına dair sorulan soruya, “Halktan adayların adını önceden belirleyip seçim sandığında adayların adı için vakit sarfetmemelerini istiyoruz” diye konuştu.

Ülke genelinde 51 bin 700 seçim sandığının bulunduğunu kaydeden Mukimi, “İki seçimin yapıldığı için doğal olarak halkımızın oy kullanımı için daha çok zamana ihtiyacı var ve dolayısıyla kuyrukların oluşması beklenebilir bir durumdur” açıklamasında bulundu.

Akşam altıya kadar oy kullanmak için yasal sürenin olduğunu da belirten Mukimi, “Uzatmalara ihtiyaç olursa İçişleri Bakanı’nın ruhsatıyla oy kullanımı saati uzatılacak” diye ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.