İran semalarından 440 bin uçak hadisesiz geçti

  • 26 Haziran 2017
  • 1.625 kez görüntülendi.
İran semalarından 440 bin uçak hadisesiz geçti

İran İslam Cumhuriyeti Hatemül Enbiya Hava Uzay Karargahı komutanı Tuğgeneral Ferzad İsmaili, İran semalarından son 1 yılda 440 bin uçağın hiç bir hadise olmaksızın geçtiğini söyledi.

Ferzad İsmaili, bugün Ramazan bayramı namazından sonra İRİB muhabirine yaptığı açıklamada, ”dünyanın önemli güçlerinden birine ait bir  savaş filosunun  yavaş hızla hareket eden  bir ticari gemiye çarptığını ve bunun sonucunda hadise yaşadığını ama İran semalarından binlerce uçağın geçtiğini ve bir hadisenin bile yaşanmadığını” söyledi.

Tuğgeneral İsmaili, İran halkının  birlik ve beraberliğini, ülkenin savunmasını arttırdığını belirtirken İran füzelerinin Suriye’de teröristlerin önemli merkezlerini hedef almasına da işaretle, ‘Düşman, İran halkının güvenliğini, İran devrim muhafızları ordusunun kırmızı çizgisi olduğunu bilmelidir” dedi.

Bilindiği gibi İran devrim muhafızları ordusu 18 haziran tarihinde Suriye’nin Deyr’uzzur bölgesinde IŞİD teröristlerinin komutanlık merkezi olmak üzere önemli binalarını ve mevzilerini 6 adet füzeyle hedef almıştı. İran’ın karadan karaya kullandığı füzeler teröristlere ağır  can ve mal kaybına neden olmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.