İran-Suriye Görüşmesinin Detayları

  • 16 Temmuz 2018
  • 1.805 kez görüntülendi.
İran-Suriye Görüşmesinin Detayları

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Cabir Ensari Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile bir araya geldi.

Şam’da gerçekleşen görüşmede Cabiri Ensari, Suriye ordusunun Dera kentinde teröristler karşısında kazandığı son zaferi kutlayarak; “Bu zafer, Suriye ordusunun ve milletinin topraklarını tamamen terör örgütlerinden temizlemedeki kararlılığını göstermektedir” dedi.

Ayrıca İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Ensari ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Suriye’de askeri çözümün mümkün olmadığına vurgu yaparak diplomasinin kullanılması gerektiğini belirttiler.

Suriye Devlet Başkanı Esad ise teröristler karşısında kazanılan zaferlerin Suriye’de siyasi çözüme katkı sağladığını belirterek bölge ülkelerinin terör örgütlerine verdikleri desteklerin çözüme engel olduğunu söyledi.

Esad,’’Bu ilişkileri sürdürme ve pekiştirmede ortak çabaları sürdürme üzerinde görüş birliği kaydedildi. İki taraf bu stratejik ilişkilerin bölgede önemli ve temel bir istikrar faktörü teşkil etmektedir’’ dedi.

Ayrıca görüşmede  Esad, Suriye topraklarının büyük çoğunluğunun terörden kurtarılmasıyla Suriye ve halkına karşı yürütülen savaşa son verecek siyasi düzeyde ilerleme açısından olumlu bir ortam temin ettiğine dikkat çekti.

Terörü destekleyen bir kısım devletlerin siyasi süreci sabote etmeye devam ettiklerinin kaydedildiği görüşmede; bu devletlerin dayatmaya çalıştıkları önkoşullar ve izledikleri politikaların siyasi süreci ilerletme ve savaşa son verme çabalarını engellediği kaydedildi.

Esad, Dera ve kırsalında gerek askeri operasyonlar gerekse uzlaşma çabalarıyla teröre karşı kaydedilen başarıların Suriye halkının sağlam iradesi ve yurtseverliğini somutlaştırdığını belirtti.

Esad, Suriye ordusunun destekçi ve müttefik güçlerle işbirliği içinde vatan topraklarının her karışını terör ve işgalden kurtarma azim ve kararlılığında olduklarını vurguladı.

Son olarak görüşmede iki ülke arasında işbirliğinin artarak devam edilmesi yönünde karar alınırken; “bu işbirliği bölgedeki gücünü ve etkisini göstermiştir” denildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.