İran-Suriye-İsviçre üçlü oturumu, bugün İran Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenecek.

  • 21 Nisan 2015
  • 790 kez görüntülendi.
İran-Suriye-İsviçre üçlü oturumu, bugün İran Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenecek.

Suriye krizini farklı açılardan inceleneceği İran-Suriye-İsviçre üçlü oturumu, bugün İran Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlenecek.

İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran’a gelen Suriye Dışişleri Bakanı Vekili Feysel el-Meghdad ve İsviçre Dışişleri Bakanı Yardımcısı, bu oturuma katılacak olan isimlerden bazılarıdır.

Emir Abdullahiyan bu oturum ie ilgili yaptığı açıklamada, oturumun Suriye geneline insani yardımlar gönderilmesi ve tüm ülkenin uluslararası yardımlar kapsamına girmesi konularına odaklanacağını belirtmişti.

Çarşamba günü (22 Nisan) de İran-Irak-Suriye üüçlü oturumu, Emir Abdullahiyan, Feysel el-Meghdad ve Irak Dışişleri Bakan Yardımcısı Nezar Hayrullah’ın katılımları ile düzenlenecek. Bu üçlü oturumun benzeri daha önce de Dünya, Aşırıcılık ve Şiddete Karşı Konderansı ile beraber düzenlenmişti.

Emir Abdullahiyan Çarşamba günü düzenlenecek oturum hakkında ise “Bu oturumda İran, Irak ve Suriye odaklı tüm bölgedeki barış, istikrar ve güvenliğin desteklenmesi ve ayrıca terör ile mücadele ve siyasi çözüm ile ilgili yöntemler incelenecektir” açıklamasında bulunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.