İran: Suriye krizinin çözümü için etkili tarafların görüşmesinden memnuniyet duymaktayız

  • 04 Nisan 2018
  • 971 kez görüntülendi.
İran: Suriye krizinin çözümü için etkili tarafların görüşmesinden memnuniyet duymaktayız

İran Dışişleri Bakanlığına yakın bir kaynak, İran’ın Suriye krizinin çözümü için etkili tarafların görüşmesinden her zaman memnuniyet duyduğunu belirterek, ‘’İran, bu hususta İran, Fransa, Rusya ve Türkiye Cumhurbaşkanlarının dörtlü oturumuna karşı değildir’’ dedi.

Bu kaynak, bir Türk yetkilinin İran’ın dörtlü toplantı düzenlenmesine karşı çıktığı iddiasının yanlış olduğunu belirterek, ‘’İran her zaman Suriye krizinde etkili tarafların görüşmesinden memnuniyet duymakta ve bunu Suriyeliler arasındaki görüşmeler ve BM’nin desteklediği sürecin kolaylaştırıcısı olarak görmektedir’’ dedi.

Bu kaynak, Astana sürecinin de başından beri Suriye’de kalıcı barışın sağlanması için gerginliklerin azaltılması için tüm araçları kullanmaya çalıştığını belirtti.

Bu kaynak, ‘’İran, Astana sürecinin daha kullanışlı olmasını sağlayan veya her hangi bir barış planından memnuniyet duyar. Bunun yanında Astana sürecindeki oturumlara yeni üyenin katılımı geniş düşünülerek ve her üç garantör ülkenin onayı ile olmalı’’ dedi.

İran, Türkiye ve Rusya Cumhurbaşkanları yarın Ankara’da düzenlenecek toplantıda Suriye’deki son durumu ele alacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.