İran, Suriye’ye verdiği desteği sürdürecektir

  • 07 Ağustos 2017
  • 1.218 kez görüntülendi.
İran, Suriye’ye verdiği desteği sürdürecektir

İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye Başbakanı Muhammed İmad Hamis ile bir araya gelerek, bu ülkedeki son gelişmeleri görüştü.

 İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye Başbakanı Muhammed İmad Hamis ile bir araya geldi. Tahran-Şam ilişkilerinin ele alındığı görüşmede, Suriye’deki son gelişmeler de değerlendirildi.

Tahran’da gerçekleşen bu görüşmede, İran’ın her zaman Suriye devleti ile halkına destek sağlayacağını belirten Laricani, Astana görüşmelerinden istenen sonuç elde edilerek bölgede yeniden barışın tesis edilmesini temenni etti.

Ali Laricani, son günlerde Suriye ordusu ile halkı ve direniş gücünün terörle mücadelede elde ettiği kazanımlarına işaret ederek, “Umarım bu başarılar nihai zafere kadar devam eder” dedi.

Suriye Başbakanı da bu görüşmede, bölgedeki gerginlik ve istikrarsızlığın başlıca sorumlusunun ABD, Siyonist Rejim ve Suudi Arabistan’ın olduğunun altınız çizerek, “Bunlar teröristleri besleyerek bölgeyi kaosa sürüklediler, fakat biz düşmanların amaçlarına ulaşmasına müsaade edemeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Ekonomi ile ticaret alanında ikili ilişkilerin geliştirilmesinin iki ülkenin menfaatleri doğrultusunda olduğunu söyleyen Suriyeli yetkili, ülkesinin kalkınma aşamasına geçtiğini kaydederek, İran’ın Suriye’de yapılacak imar projelerinde büyük rol oynayabileceğine dikkati çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.