İran: Suudi Arabistan, evhama kapılmış

  • 13 Şubat 2017
  • 1.071 kez görüntülendi.
İran: Suudi Arabistan, evhama kapılmış

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suudi Arabistan’ın kuruntuya kapıldığını ve hatanın, Suudiler için sorun yarattığını belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün el-Alem TV kanalına verdiği demeçte, Suudi Arabistan’ın İran’a karşı tutumuna dikkat çekerek, Suudi Arabistan’ın bazı güçler ve ya Siyonist rejim gibi bazı rejimlerin etkisi altında, kendisi için bölge ve dünyada ağır bedeller yaratmak peşinde olduğunu vurguladı.

Kasımi, Suudiler’in son yıllarda İran’a yönelik tutumlarının bölge ve İran’ın durumundan habersiz ve yeterli bilgi sahibi olmamalarından kaynaklandığını ifade etti.

Dışişleri bakanlığı Sözcüsü, Suudi Arabistan veya başka bölge ülkelerinin ABD’nin yeni başkanının göreve gelmesiyle tarihi hata yapmamaları gerektiğini belirterek, bölge ülkelerinin kendi kaderini, bölge dışı ülkelerin politikalarına endekslememeleri gerektiğini kaydetti.

Trump yönetiminin İran’a yönelik husumeti hakkında ise Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, İran’ın ABD’nin düşmanlıklarının sürmesinden endişe duymadığını zira, ABD’lilerin İran’ın bölgedeki gücünü bildiklerini ifade etti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.