İran: Suudi yönetimindeki uyumsuzluk, hac müzakerelerin ilerlemesini engelliyor

  • 27 Mayıs 2016
  • 765 kez görüntülendi.
İran: Suudi yönetimindeki uyumsuzluk, hac müzakerelerin ilerlemesini engelliyor

İran ziyaret ve hac kurumu başkanı bu yıl İranlı hacı adayların hac ziyaretinin engellenmesinden Suudi Arabistan yetkililerini sorumlu tuttu.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran ziyaret ve hac kurumu başkanı Said Ohadi bu yıl hac konusunda Arabistanlı yetkililer ile ikinci tur müzakerelerine işaretle, Arabistan kurumları arasında uyumsuzluk ve tutarsızlığın müzakerelerin ilerlemesindeki temel engel olduğunu belirtti.

Ohadi İranlı heyetin bu tur müzakerelerde daha önceden olduğu gibi, eski yıllarda varılan anlaşmalar üzerine odaklandığını ve Suudi yetkililerin gereksiz yere anlaşmaların metnini değiştirmesine gerek olmadığını belirtti.

İran ziyaret ve hac kurumu başkanı İranlı heyetin önemle üzerinde durduğu konulardan birinin İranlı ziyaretçilerin konsolosluk hizmetlerinden yararlanması olduğunu ifade etti.

İranlı hacı adayların güvenliğinin sağlanması, saygınlığı ve itibarlarının korunması ve garanti edilmesine dikkat edilmesi gereken konulardan olduğuna değinen Ohadi, yeni anlaşmada İranlı ziyaretçilerin bu hakları ile çelişen konuların kaldırılması gerektiğini belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.