İran, Tahran’a karşı mali ve bankacılık baskıların devamına tepkili

  • 08 Temmuz 2016
  • 827 kez görüntülendi.
İran, Tahran’a karşı mali ve bankacılık baskıların devamına tepkili

İran İslam cumhruiyeti BM daimi temsilcisi, İran’a baskı uygulamak için mali, bankacılık ve yargı sistemlerin suistimal edilmesinin yasa dışı ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

İRİB’in New York’tan bildirdiğine göre İran’ın BM daimi temsilcisi Gulamali Hoşru dün BM genel kurulunda terörizm ile dünya stratejisini 5. kez gözden geçirme toplantısında, Suriye, Bangladeş, Türkiye ve Irak’ta son günlerde yaşanan terör saldırısını kınayarak, terörizmin çok boyutlu bir konu olduğunu ve onunla mücadele için bölgesel ve uluslararası boyutta kapsamlı programa ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hoşru bazı ülkeler tarafından tek yanlı listelerin hazırlanması ve diğer bazı ülkeleri terörizm ile suçlamayı kınıyarak, bunun siyasi garezlerden kaynaklandığını, uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve listeyi hazırlayan ülkelerin siyasi hedefleri doğrltusunda hazırlandığını söyledi.

Hoşru Amerika’nın İran merkez bankası mal varlığına el koyma ve İran halkına baskı uygulamak için boş suçlamalarla mali, bankacılık ve yargı sistemlerini suistimal etmesini de, uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirterek, İran İslam cumhuriyetinin başta uluslararası yargı divanı olmak üzere tüm yasal araçları kullanarak mal varlıklarına sahip çıkmaya ve geri almaya kararlı olduğunu belirtti.

İran’ın BM daimi temsilcisi ayrıca işgal edilen Filistin toprakları konusunda da kendi kaderlerini belirlemek için özgürlük hareketleri ve işgal altındaki halkın meşru çalışmalarını terörizm ile eşdeğer tanınmasını kabul etmediğini de ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.