İran, terör münafıklar güruhunun Paris’te toplanmasına resmen itirazda bulundu

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.067 kez görüntülendi.
İran, terör münafıklar güruhunun Paris’te toplanmasına resmen itirazda bulundu

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Mecit Tahtirevançi, Fransa Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Uluslararası Gelişme yetkilisi ile tahran’da yaptığı görüşmede, Münafıklar terör örgütü’nün Paris’te toplantı düzenlemeleri ile ilgili İran İslam Cumhuriyetinin protestosunu resmen bildirdi.

1 Temmuz tarihinde münafıklar terör örgütü Fransa’nın başkenti Paris’te yıllık oturumunu düzenlemiş ve bu oturuma Amerika ve Suudi rejimi de resmi temsilcilerle karşılanmıştı.

Tahtı Revançi ayrıca bu görüşmede ikili ilişkilerin geliştirilmesi yollarını inceledi.

KOEP anlaşmasının tam olarak uygulanması sorumluluğunun tüm taraflarına üzerinde olduğunu belirten Tahtırevançi, İran’ın bu konuyla ilgili olarak kenti tüm sorumluluklarını yerine getirdiğini ve karşı tarafın da kendi sorumluluklarını tam olarak yerine getirmesini beklediğini söyledi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Uluslararası Gelişme yetkilisi Christian Masset de bu görüşmede KOEP anlaşmasının tam olarak hayata geçmesi yönündeki temennisini dile getirerek, iki ülke arasındaki ilişkileri tüm boyutlarda gelişmekte olduğunu bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.