İran teröristlerin Irak Kürt bölgesinden İran’a nüfuz etmelerine itiraz etti

  • 13 Haziran 2018
  • 1.414 kez görüntülendi.
İran teröristlerin Irak Kürt bölgesinden İran’a nüfuz etmelerine itiraz etti

İran İslam Cumhuriyetinin Erbil başkonsolosluğu, terörist grupların Irak kürt bölgesinden ülke topraklarına girmesine tepki göstererek bu konuda Irak kürt bölgesi yönetimine itirazını bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre, İran başkonsolosluğu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, üst düzey uzman Burhani’nin başkanlığındaki İran başkonsolosluğundan bir heyetin Irak Kürt bölgesel yönetimi dış ilişkiler ofisinin bir yetkilisiyle görüşerek İran İslam Cumhuriyetinin terörist unsurların son zamanlarda Irak Kürt bölgesi sınırından İran topraklarına girişleriyle ilgili itirazını bildirdi.

İran heyeti sözkonusu görüşmede, İran silahlı güçlerinin meşru savunma ve tehdide karşı mücadele hakkını hatırlatarak, bunu Irak tarafına hatırlattı.

Irak Kürt bölgesi yönetimi dışilişkiler ofisi yetkililerinden Siham Mamend ise yaptığı açıklamada, Irak Kürt bölgesinin İran’la ilişkileri geliştirmek konusunda kararlı olduklarını belirterek, Irak Kürt bölgesi yönetiminin ikili ilişkilerin zarar görmesine yönelik hiç bir girişime izin vermeyeceğini bildirdi.

Mamend, son gelişmelerden hoşnutsuzluğunu belirterek, Irak kürt bölgesinin hiç bir grup veya parti için kendi maslahatını asla tehlikeye atmayacağını söyledi.

Son günlerde Irak kürt bölgesinde yerleşik bazı terör grupları İran topraklarına girmeye ve İran’da terörist girişimde bulunmaya çalışmış ama İran güvenlik güçlerinin çabaları sonucu sözkonusu terör girişimleri başarısız hala getirilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.