İran terörizmle mücadelede öncüdür

  • 18 Temmuz 2016
  • 846 kez görüntülendi.
İran terörizmle mücadelede öncüdür

İran İslam Cumhuriyeti adalet bakanı Mustafa Pur Muhammedi, İran’ın terörizmle mücadelede öncü olduğunu söyledi.

Pur Muhammedi, dün Tahran’da Endonezya’nın İran’daki yeni büyükelçisi Alim ed’Din ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyetinin, terörizmle samimi mücadele ve ilmi alanda öncü olduğunu söyledi.

İran Adalet Bakanı, uluslararası arenada karmaşık duruma işaretle, bölgede ve propaganda saldırısında İslam ve müslümanlar aleyhinde devam eden ortama temas ederek; ‘terörist grupları batılı ülkelerin oluşturduklarını ve bunların İslam ülkelerine çok kötü şartları dayattıklarını’ söyledi.

Pur Muhammedi, batılıların müslümanlar aleyhinde psikolojik açıdan büyük eziyetler ettiklerini belirterek; buna karşı müslümanların direnmesi ve mücadelesinin bir görev olduğunu, bu doğrultuda İslam dünyası ve İslam ülkelerinin, kültür ve medeniyetlerini savunmak için işbirliği içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Sözkonusu görüşmede Endonezya’nın İran’daki büyükelçisi de, yaptığı açıklamada, görevinin ilk üç ayında iki ülke arasında anlaşmaları son haline getirmek için çaba gösterdiğini ve bunların uygulamaya geçmesi halinde, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2017’de 2016’ya göre 4 kat artacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.