İran, Tüm Ülkelerin Nükleer Anlaşma Çerçevesindeki Taahhütlerini Yerine Getirmesini İstiyor

  • 13 Nisan 2017
  • 1.108 kez görüntülendi.
İran, Tüm Ülkelerin Nükleer Anlaşma Çerçevesindeki Taahhütlerini Yerine Getirmesini İstiyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, İran Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) çerçevesinde tüm tarafların iyi niyetle taahhütlerini yerine getirmelerini KOEP’in kalıcılığında önemli saydığını bildirdi.

Tesnim Haber Ajansı – Kasımi, G-7 ülkelerinin İtalya’da yapılan toplantı sonrası yayınlanan bildiriye değinerek, ‘’UAEK’nın raporlarına göre, İran bugüne kadar dikkatli ve tam olarak nükleer alanda tüm taahhütlerini yerine getirmiştir ve doğal olarak diğer tarafların da hem fiilen hem de siyasi tutumlarında KOEP çerçevesindeki taahhütlerini yerine getirmesini beklemektedir’’ dedi.

İRNA’nın haberine gröe Kasımi, ‘’ İran ayrıca füze savunma programının hiçbir şekilde KOEP ile ilgisi olmadığını belirtmekte ve İran balistik füzelerinin planlamalarının da 2231 nolu Güvelik Konseyi kararı ile çelişmediğini şeklindedir’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran batılı tarafların füze programı ile ilgili şüphelere rağmen kendini savunma yetenekleri konusunda milli güvenliğini korumak ve bölgesel barış ve istikrarın artması yönündeki sorumluluğuna vakıftır’’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.