İran-Türkiye arasında minibüs ile transit sefer başlatıldı

  • 24 Şubat 2018
  • 1.340 kez görüntülendi.
İran-Türkiye arasında minibüs ile transit sefer başlatıldı

İran-Türkiye arasındaki ticaret ve turizmi geliştirmek amacıyla imzalanan protokol çerçevesinde, İran’ın Urmiye ile Tebriz kentleri ve Ağrı arasında 4 minibüs ile transit sefer başlatıldı.

Güneş sitesinde yer alan habere göre, Türkiye ile İran arasında imzalanan protokolle, Ağrı ile komşu ülkenin Urumiye ve Tebriz kentleri arasında transit minibüs seferleri başlatıldı.

Bu yönde Ağrı Valisi Süleyman Elban, Ağrı’nın İran ile uzun bir sınır hattı olduğunu belirterek sınırın yanı sıra kültür, inanç ve tarihi değerleriyle Ağrı’nın İran’a çok yakın olduğunu aktardı.

Elban, “Bu kadar yakın olmamıza ve Türkiye’nin en büyük karasal sınır kapısı da bizde olmasına rağmen, bu ticaret ve ilişkilerden hiç yararlanamıyorduk. Hemen hemen hiç İranlı misafirimiz yok, neredeyse havaalanımızı kullanan hiç İranlı kardeşimiz yok. Bu insanlar bizim Gürbulak Sınır Kapısı’ndan transit geçip Erzurum, Trabzon gibi farklı şehirlere gidiyorlardı, ama bize bir türlü gelmiyorlardı” dedi.

Kente İranlı turist çekmek ve ekonomik katkı sağlayacak girişimlerin önünü açmak için çalışma yürüttüklerini ifade eden Elban, şöyle devam etti:

“İran’ın sınır illeri valileriyle de görüşerek sefer düzenlemeye karar verdik. İnşallah kısa sürede biz İran’a gideceğiz, onlardan da bol miktarda misafirin Ağrı’ya gelmesini arzu ediyoruz”

Elban, her iki tarafın gümrük yetkilileriyle yapılan görüşme gereğince, araçların geçişiyle ilgili ciddi anlamda kolaylıklar sağlanacağını belirterek, seferlerin iki ülke için hayırlı olmasını diledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.