İran-Türkiye elektrik anlaşmasının değeri 3 milyar dolar

  • 14 Ağustos 2016
  • 896 kez görüntülendi.
İran-Türkiye elektrik anlaşmasının değeri 3 milyar dolar

İran Enerji Bakan Yardımcısı, İran’la Türkiye’nin Unit İnternational şirketi arasında imzalanan elektrik anlaşmasının tutarının 3 milyar dolar olduğunu söyledi.

Huşeng Felahetiyan yaptığı açıklamada, son zamanlarda İran Enerji Bakanlığı ile Türkiye’nin Unit İnternational firması arasında imzalanan 6 bin megavatlık elektrik anlaşması hakkında bilgi verdi.

İmzalanan anlaşmanın değerinin net olarak 3 milyar dolar olduğunu söyleyen Felahetiyan, anlaşmanın amacının ülkenin elektrik ihtiyacını karşılama ve yabancı yatırım sağlama olduğunu kaydetti.

Anlaşmayı yerli şirketlerle imzalamadıkları için eleştirildiklerini dile getiren Bakan Yardımcısı, şu an Enerji Bakanlığı ile yerli özel şirketler arasında 35 bin megavat kapasiteli elektrik anlaşması olmasına rağmen, anlaşmaların hayata geçirilemediğini aktardı.

Yerli bazı şirketlere ön ödeme bile yapıldığını belirten Felahetiyan, Türk şirketine özel avantajlar sağlandığına dair yayılan haberlerin asılsız olduğunu ve yabancılarla yapılan anlaşmaların İslami Şura Meclisi’nden geçtiğini vurguladı.

Türk firma ile yapılan anlaşmadan güttükleri amacın dünya piyasalarının güvenini kazanmakü uluslararası piyasalara ulaşmak ve yaptırımlar sonrası dönemde doğan fırsatları kullanarak yabancı ve yerli yatırımları çekmekle halka kaliteli hizmetler sunmak olduğunu sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.