İran-Türkiye ilişkilerinin önemine vurgu

  • 27 Aralık 2015
  • 936 kez görüntülendi.
İran-Türkiye ilişkilerinin önemine vurgu

İran dışişleri bakanlığı uluslar arası ve siyasi araştırmalar ofisi genel müdürü Mustafa Zehrani, İran ve Türkiye ilişkilerini önemli ve bölgede etkili olarak niteledi.

Ä°ranlı yetkili Tahran’da düzenlenen Türkiye-Ä°ran 2. iÅŸbirliÄŸi ortak oturumunda yaptığı açıklamada, Ä°ran ve Türkiyeyi bölgenin iki önemli ülkesi olarak nitelerken, Ä°ran ve Türkiye iliÅŸkilerinin hiçbir zaman çok ciddi olarak bozulmadığını söyledi.

Zehrani, iki ülkenin hiçbir zaman bir birleri için bir tehdit sayılmadığını ve bu zamana kadar da zaten düşmanca ilişkiler içinde olmadıklarını söyledi.

Söz konusu oturumda Türk Asya Stratejik AraÅŸtırmalar Merkezi TASAM baÅŸkanı Süleyman Åžensoy da, bu oturumun 3.sünün gelecek yıl kasım ayında Van’da yapılacağını belirterek, iki ülke iliÅŸkilerini, çok fazla stratejik öneme sahip olduÄŸunu söyledi.

Şensoy, iki ülke arasında ticari ve iktisadi ilişkiler hacminin yıllık 30 milyar dolara çıkarılmasına da temasla, bu rakama ulaşmak ve de uzun vadede 100 milyar dolara çıkarılması için çaba içinde olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.