İran, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti dışişleri bakanları ortak bildirisi

  • 06 Nisan 2016
  • 911 kez görüntülendi.
İran, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti dışişleri bakanları ortak bildirisi
İran, Türkiye ve Azerbaycan Cumhuriyeti dışişleri bakanları oturumu yayınlanan bildiriyle sona erdi.

İran’ın Mazenderan bölgesinde Ramser kentinde üç ülke dışişleri bakanlarının 4. oturumunda yayınlanan kapanış bildirisinde, bölgesel kuruluşlar çerçevesinde işbirliğinin güçlendirilmesi, bu doğrultuda EKO ve İslam Konferansı İşbirliği’nde kardeşliğin ve dostluğun geliştirilmesi yönünde işbirliğinin arttırılmasına, İslam dünyasının sorunlarının ortak hareketle giderilmesine ve de İslami kardeşlik, uzlaşı ve dayanışmaya vurgu yapıldı.

Bildiride ayrıca, Azerbaycan Cumhuriyeti ve Ermenistan arasında son günlerde yaşanan çatışmalar ve buhranın barışçı yollardan ve uluslar arası hukuka göre derhal son bulması istendi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, oturumun sonunda üç ülke arasında enerji, turizm, kültür ve transit işbirliği ile bölgede barış ve güvenliğin temini konusunda anlaşma imzalandığını söyledi.

İslami İran dışişleri bakanı, bu işbirliği anlaşmalarının hayata geçirilmesi ve takibi için de üç ülke dışişleri bakan yardımcılarının yer alacağı bir komitenin teşkil edileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.