İran Ulaştırma Bakanı: İran Bölgede İstikrar ve Güvenliğin Kaynağıdır

  • 20 Haziran 2015
  • 826 kez görüntülendi.
İran Ulaştırma Bakanı: İran Bölgede İstikrar ve Güvenliğin Kaynağıdır

İran ulaştırma ve şehircilik bakanı Abbas Ahundi, uluslar arası arenada bazı çevrelerin İran’ın bölgede güvensizlik ve tehdit kaynağı olduğu yönünde çalışmalar içinde olduklarını belirterek, halbuki İran’ın bölgede istikrar ve güvenliğin kaynağı olduğunu söyledi.

Abbas Ahundi, dün Fransa Uluslar arası Diplomasi Akademisi’nde düzenlenen ”İran’a yaptırımların kaldırılmasından sonra İran ekonomisine bakış” adlı bir seminerde yaptığı konuşmada, İran’ın iktisadi açıdan potansiyellerine açıklama getirirken, batılı ülkelerin İran’a yönelik önyargılı düşünceleri ve bakışını düzeltmesi gerektiğini söyledi.

İran ulaştırma ve şehircilik bakanı, gelecekte değişik çok sayıda şirketin İran’la işbirliklerine de temasla, İran’ın her türlü işbirliğine sıcak baktığını dile getirirken İran’a yönelik ambargoların ve baskıların olduğu ortamda İran’la işbirliklerini sürdüren ülkelerin ve şirketlerin elbette öncelikli olacaklarını söyledi.

İran ulaştırma ve şehircilik bakanı, Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen ve 2250 şirketin katıldığı uzay ve havacılık fuarı için Fransa’ya gitmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.