Ä°ran ve ABD DışiÅŸleri Bakan Yardımcıları Görüştü…

  • 15 Aralık 2014
  • 820 kez görüntülendi.
Ä°ran ve ABD DışiÅŸleri Bakan Yardımcıları Görüştü…

Ä°ran ve ABD DışiÅŸleri Bakan yardımcıları, bugün Cenevre’de nihai nükleer anlaÅŸma önündeki sorunları halletmek amacıyla bir araya geldi.

Fars Haber Ajansının verdiÄŸi habere göre, Ä°ran DışiÅŸleri Bakan Yardımcıları Abbas Irakçi ve Mecit Taht Revançi ile ABD DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, yerel saatle öğle vakti, Viyana’da bir araya geldi. Cenevre bundan önce iki kez Ä°ran ve ABD dışiÅŸleri bakan yardımcılarının görüşmelerine ve bir kez de AB’nin Eski Dış Siyaset Yüksek Temsilcisi Ashton’un Yardımsı Helga Schmid’in katıldığı 3’lü müzakerelere ev sahipliÄŸi yapmıştı.

Irakçı, İran ve ABD Dışişleri Bakanları Muhammed Cevad Zarif ve John Kerry yardımcılarının görüşmeleri ardından yaptığı açıklama, bu müzakereleri iyi ve yararlı olarak nitelemişti.

Ä°ran nükleer müzakereci heyeti, Cenevre’de 5+1 grubunun diÄŸer üyeleriyle de bir araya gelecek. Ä°ran ile Fransız heyeti yarın ikili müzakere kapsamında bir araya gelecek.

Ä°ran ile 5+1 grubu 24 Kasım’a kadar belirlenen sürede nihai anlaÅŸmaya varamadıkları için müzakere süresini 7 ay daha uzattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.