İran ve Afganistan arasında ilişkiler gelişiyor

  • 05 Ocak 2016
  • 829 kez görüntülendi.
İran ve Afganistan arasında ilişkiler gelişiyor
İslami İran cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri, Afganistan’ın güvenliğinin İran için çok önemli olduğunu söyledi.

İRNA ajansına göre, Cihangiri, dün Tahran’da Afganistan hükümetinin yürütme işleri başkanı Abdullah Abdullah’la görüşmesinden sonra yaptığı açıklamada, Afganistan’ın güvenlik ve istikrarının sağlanmasının İran İslam Cumhuriyeti açısından çok büyük öneme haiz olduğunu belirterek, bu hedefe ulaşmak için Afganistan’da terörizm ve aşırıcılıkla mücadelenin çok önemli olduğunu söyledi.

Cihangiri, iki ülke arasında 2.5 milyar dolarlık yıllık ticaret hacminin gerçekleşmesinin de İran ve Afganistan arasında ilişkilerin uygun düzeyde olduğunu gösterdiğini söylerken İran’ın bu ilişkileri daha da geliştirmekten yana olduğunu söyledi.

Cihangiri iki ülke heyetleri arasında görüşmede, iktisadi, kültürel, siyasi ilişkilerin geliştirilmesi, terörizm ve radikal grupların tehditleri ve uyuşturucu madde ile mücadelede ortak işbirliği gibi konuların ele alındığını söyledi.

Sözkonusu görüşmede Afganistan hükümeti yürütme işleri başkanı Abdullah Abdullah da, iki ülke ilişkilerini bölge işbirliği için örnek olarak gösterirken, İran’la geçmişten beri köklü bir ilişkilerinin olduğunu ve İran ile her alanda ilişkileri geliştirmekten yana olduklarını söyledi.

Bu arada iki ülke arasında, turizm ve spor alanında iki işbirliği anlaşması imzalandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.