İran ve Arabistan arasında Hac konusunda görüşmeler başladı

  • 29 Aralık 2017
  • 974 kez görüntülendi.
İran ve Arabistan arasında Hac konusunda görüşmeler başladı

İran ve Arabistan arasında 2018 yılı için hac konusundaki ilk oturum iki ülke yetkililerinin katılımıyla Cidde’de Arabistan hac işleri bakanlığında başladı.

İran haber ajansına göre, İran hac işleri başkanı Hamid Muhammedi ve Arabistan Hac bakanı Muhammed Salih Bin Tahir Benten, sözkonusu oturumda iki ülke heyetlerinin başkanlığını uhdesinde bulundurdular.

Sözkonusu müzakerelerde, gelecek yıl Hac programı ele alınırken, İran hac heyeti, İranlı hacıların güvenliğinin yanısıra izzetlerinin korunması dahil gerekli imkanların sunulmasının ele alındığını bildirdi.

Muhammedi, Arabistan’a gitmeden önce de, İran’ın çok güçlü bir şekilde Mekkei Mükerreme’de bir vincin devrilmesi sonucu şehid olan İranlılar ile yine Mina’da yaşanan izdihamda şehit olan İranlıların haklarının takipçisi olacağını bildirmişti.

Bilindiği gibi 2015 yılında Hac sırasında Suudi yönetiminin beceriksizliği ve koordinesizliği sonucu yaşanan izdihamda 464 İranlı hacı şehit olmuştu.

Bu arada yine 11 eylül 2915’de Mekkei Mükerreme’de büyük bir vincin devrilmesi sonucu da 11’i İranlı olmak üzere 110 kişi ölmüş ve 238 kişi de yaralanmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.