İran ve Azerbaycan arasında ilişkiler gelişiyor

  • 12 Mayıs 2016
  • 852 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan arasında ilişkiler gelişiyor

İslami İran dışişleri bakanı Zarif, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında her alanda ilişkilerin gelişmesi ortamının mevcut olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün Azerbaycan Cumhuriyetinin İran’daki yeni büyükelçisi Bunyad Hüseyinov’u kabulünde yaptığı açıklamada; İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında ilişkilerin her geçen gün arttığını belirterek, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi önünde hiç bir engelin olmadığını söyledi.

İran dışişleri bakanı, açıklamasının devamında iki ülke yetkililerinin, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında iktisadi, siyasi, kültürel ve diğer alanlarda ilişkilerin gelişmesinde ciddi bir kararlılık gösterdiklerini belirtti.

Sözkonusu kabulde Azerbaycan Cumhuriyetinin İran’daki yeni büyükelçisi de, Azerbaycan cumhuriyeti yetkililerinin, İran’la her alanda ilişkilerin geliştirilmesine vurgu yaparken, başta iktisadi olmak üzere her alanda ilişkileri geliştirmek istediklerini söyledi.

Azerbaycan cumhuriyeti büyükelçisi, sözkonusu görüşmede, ayrıca Tahran’daki görevi sırasında, İran ve Azerbaycan Cumhuriyetinin bölgede diğer ülkelerle bir kaç boyutlu ticari ilişkileri geliştirmeye önem vereceklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.