İran ve Azerbaycan arasında petrol işbirliği gelişiyor

  • 23 Aralık 2015
  • 825 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan arasında petrol işbirliği gelişiyor

İran iletişim ve telekomünikasyon bakanı Mahmud Vaizi, İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında Suap yoluyla petrol ürünlerinin işbirliğinin gelişeceğini söyledi.

İRİB’in haberine göre, Mahmud Vaizi, dün Tahran’da Azerbaycan Cumhuriyeti ile iktisadi ticari işbirliklerinin geliştirilmesi belgelerinin imzalanması kulisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yapılan anlaşmayla Suap yoluyla petrol ürünleri alanında işbirliğinin gelişmesinde önemli bir adımın atılmış olacağını söyledi.

İranlı bakan, iki ülkenin Hazar denizinde ortak yatırımlar yapma kararı aldığını ve varılan anlaşmayla, İran’ın Azerbaycan Cumhuriyetinin gaz rezervlerinden yararlanacağını ve Bakü’nün de Tahran’ın bu faaliyetlerinde yer alacağını söyledi.

Suap yoluyla yapılacak işbirliği çerçevesinde Azerbaycan cumhuriyeti gibi İran’ın kuzeyindeki ülkeler petrol ürünlerini petrol ürünlerinin bir bölümünü İran’ın kuzeyinde İran’a teslim edecekler ve bu ürünler İran’ın kuzeyinde kullanılacak ve buna karşı da fazlası İran’ın güneyinden dünya ülkelerine ihraç edilecek.

İran iletişim ve telekomünikasyon bakanı Mahmud Vaizi, iki ülke arasında elektrik enerjisinin takası konusunda yapılan işbirliği anlaşmasına da temasla, iki ülke arasında son iki yıldır yapılan çalışmaların sonuç verdiğini ve en kısa zamanda iki ülke elektrik şebekelerinin birbirlerine bağlanacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.