İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında araştırma uydusu anlaşması

  • 06 Aralık 2018
  • 1.458 kez görüntülendi.
İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında araştırma uydusu anlaşması

İran İletişim ve Bilgi Teknolojisi bakanı Muhammed Cevad Azeri Cehrumi, Tahran ve Bakü arasında ortak araştırma uydusunun yapımı konusunda anlaşma sağlandığını söyledi.

Bakütel fuarı için Azerbaycan Cumhuriyeti’nde bulunan Azeri Cehrumi, dün İRNA ajansına verdiği demeçte, iki ülkenin ortak uydu yapımı için anlaştıklarını  söyledi.

Azeri Cehrumi,  İran, Türkiye, Rusya ve Azerbaycan Cumhuriyeti arasında  4’lü oturumun ocak 2019’da Tahran’da düzenlenmesinin kararlaştırıldığını belirterek,  İran’ın ortak uydu yapımının son durumunu Azerbaycan Cumhuriyeti’ne sunacağını ve bunun taraflar arasında kabul edilmesi halinde  uydunun yapımına başlanacağını söyledi.

Bu arada Bakü’de düzenlenen Uluslararası İnnovasyon Konferansında konuşan Azeri Cehrumi, Amerika’nın tek yönlü politikaları ve ambargolarının ve bunlara alışkanlığının tüm dünya için tehlike doğurduğunu söyledi. Amerika’nın bölgede gerginlik yarattığını ve istikrarı bozduğunu ifade eden Azeri Cehrumi, İran’ın bölgede istikrar peşinde olduğunu ve bu doğrultuda bölge ülkeleri ile daha çok işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Azeri Cehrumi, tehditlerle baş etmenin yolunun bölgesel işbirliklerin yapılması ve komşularla ilişkilerin gelişmesi olduğunu söyledi.

4-7 Aralık tarihleri arasında Azerbaycan Cum.’nin başkenti Bakü’de düzenlenen 24. Uluslararası Bakütel Fuarı’na İran’dan 14 şirket katıldı./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.