İran ve Belarus arasında yargı alanında işbirliği gelişiyor

  • 09 Ağustos 2015
  • 1.169 kez görüntülendi.
İran ve Belarus arasında yargı alanında işbirliği gelişiyor

İslami İran Yargı Kurumu başkanı Ayetullah Sadık Amoli Laricani, İran ve Belarus arasında  insan hakları ve terörizmle mücadele alanında işbirliğinin geliştirilmesini istedi.

Dün Tahran’da  Belarus başsavcısı Aleksandr Vladimiroviç ile görüşmesinde bu açıklamayı yapan Laricani, iki ülke arasında son yıllarda  insan hakları ve hukuk konusunda  işbirliğinin iyi bir düzeyde olduğunu belirterek,  iyi bir programla iki ülke arasında bu alandaki ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini  söyledi.

İran yargı kurumu başkanı Laricani,  İran ve Belarus arasındaki görüşmelerin asıl gündemini  terörizmle mücadele ve insan hakları konusunda işbirliğinin oluşturduğunu belirterek, Belarus’un da İran gibi bağımsız olmasından ve de batının insan hakları dayatmasını kabul etmemesinden dolayı her zaman batı tarafından baskıya maruz kaldığını söyledi.

Söz konusu görüşmede Blarus başsavcısı da,  ülkesinin İran ile insan hakları ve yargı konusunda işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki ilişkileri kendine özgü olarak nitelendiren Blarus yetkilisi de, ikili ilişkilerin  başta iktisadi olmak üzere diğer alanlarda da işbirliklerin gelişmesine vesile olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.