İran ve bölge ülkeleri arasında nükleer işbirliği gelişiyor

  • 27 Aralık 2016
  • 955 kez görüntülendi.
İran ve bölge ülkeleri arasında nükleer işbirliği gelişiyor

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü Behruz Kemalvendi, nükleer enerjiden barış amaçlı yararlanma konusunda işbirliğinin İran ve bölge ülkeleri arasında yeni bir işbirliği sayfasının başlamasına vesile olacağını söyledi.

Kemalvendi, el’Alem kanalına konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İran’ın bölgede nükleer işbirliğinin gelişmesine önem verdiğini belirterek, bölgenin kalkınmasının  bölgesel işbirliğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

İran Atom Enerjisi Kurumu sözcüsü, İran’ın  nükleer alanda ikili ve çok  yönlü bölgesel işbirliğinin İran dışişleri bakanlığınca takip edildiğini belirterek İran’ın bu konuda her türlü işbirliğine hazır olduğunu söyledi.

Kemalvendi,  nükleer işbirliği konusunda  bu zamana kadar Güney Kore, Japonya, Rusya, Çin, İsviçre, İsveç, Polonya, Macaristan ve İspanya ile iyi sonuçlar aldıklarını  belirterek bu konuda bu ülkelerle işbirliği anlaşmalarının imzalandığını veya bir çoğuyla imzalamak üzere olduklarını söyledi.

Kemalvendi, İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ile ilişkilerine de temasla,  Ajansın İran’ın  taahhütlerine bağlı kaldığını bizzat  yayınladığı raporda teyit ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.