İran Ve Brezilya Arasında 5 Milyar Dolarlık Anlaşma

  • 27 Ekim 2015
  • 803 kez görüntülendi.
İran Ve Brezilya Arasında 5 Milyar Dolarlık Anlaşma

İran ve Brezilya arasında ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi girişimi olarak ulaşım ve enerji alanlarında yatırım görüşmeleri yapıldı

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Muhammed Rıza Nimetzade ve Brezilya Kalkınma, Dış Ticaret ve Sanayi Bakanı Armando Monteiro iki ülke ekonomik ilişkileri hakkında görüşme gerçekleştirdiler.
IRNA Haber Ajansı’ndan yapılan haberde, Nimetzade’nin Brezilya’nın İran’la ekonomik ilişkilerini güçlendirmek için deniz ve havayolu iletişiminin güçlenmesi ve iki ülke arasında direkt uçak seferlerinin başlatılması gerektiğini söylediği belirtildi. Nimetzade Brezilya Sanayi- Ticaret ve Kalkınma Bakanı Armando Monteiro ile 5 milyar dolarlık anlaşma yapıldığını açıkladı.
Brezilya’nın tarım alanında büyük kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Nimetzade, Brezilya’nın İran’ın petrol, doğalgaz, petrokimya ve enerji alanlarında yatırım yapabileceğini vurguladı.
Montro da, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rosef’in İran ile ilişkilerin geliştirilmesi istediğini belirterek, İran ekonomisinin küresel ekonomide büyümek için potansiyel kapasite ve imkanlara sahip olduğunu belirtti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.