İran ve Cezayir arasında otomotiv sektöründe işbirliği gelişiyor

  • 31 Aralık 2015
  • 830 kez görüntülendi.
İran ve Cezayir arasında otomotiv sektöründe işbirliği gelişiyor

İran’ın önemli otomotiv şirketlerinden İran Hodro, Cezayir’de özel bir şirketle otomotiv üretim hattının satışı ve intikali, mühendislik hizmetleri konusunda anlaşma imzaladı.
İRNA’nın haberine göre, İran Hodro Şirketi’nin ihracat yardımcısı Said Tefezzuli, Cezayir şirketi Femuval ile anlaşma merasiminin kulisinde yaptığı açıklamada, ilk etapta, İran Hodro şirketinin yarı mamül şeklinde Cezayir’e otomobil ihraç edeceğini ve ardından da montaj tesislerini ihraç edeceğini bildirdi.
Sözkonusu yetkili, bu işlemin ocak 2016’da başlayacağını ve Cezayir tarafından sipariş verilen 15 bin araçtan 1500’ünün ihraç edileceğini ve diğerlerinin ise parçalar halinde ihraç edileceğini ve Cezayir’de montajının yapılacağını bildirdi.
Sözkonusu anlaşma merasiminde Cezayir şirketinin genel müdürü Muhammed Rahman da, İran Hodro şirketinin ürünlerinin kaliteli olduğunu ve Cezayir’de rekabet edebilecek özellikte olduğunu söyledi.
Bilindiği gibi İran cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri de, 16-17 aralık tarihlerinde Cezayir’e bir heyet başkanlığında gitmiş ve otomotiv başta olmak üzere 8 alanda işbirliği anlaşması imzalamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.