İran ve Cezayir ilişkilerinin gelişmesine vurgu yapıldı

  • 30 Mart 2017
  • 1.185 kez görüntülendi.
İran ve Cezayir ilişkilerinin gelişmesine vurgu yapıldı

İran İslami irşat ve kültür bakanı ve Cezayir başbakanı, başta siyasi, ekonomik ve kültürel olmak üzere tüm alanlarda ikili ilişkilerin gelişmesine vurgu yaptılar.

İRNA’nın bildirdiğine göre İran İslami irşad ve kültür bakanı Seyid Rıza Salihi Emiri, dün Cezayir başbakanı  Abdulkadir Selal ile başkent Cezayir’de bir araya gelerek, İran ve Cezayir’in zengin medeniyet ve tarihi kültüre sahip iki güçlü ülke olarak daha geniş ilişkilere sahip olabileceklerini söyledi.

Bazı ülkelerin İran ve Cezayir ilişkilerini baltalamaya ve sabote etmeye çalıştığına işaret eden Salihi Emiri, iki ülke din alimlerinin görüşmesini talep etti.

İslami irşad ve kültür bakanı Salihi Emiri, İran İslam cumhuriyetinin sinema, müzik, kültür ve sanat dallarında Cezayir ile işbirliğine hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Yapılan görüşmede Cezayir başbakanı da iki ülke ilişkilerinin gelişmesinden memnuniyetini açıklarken, Cezayir hükümetinin de ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesini olumlu karşıladığını belirtti.

Abdulkadir Selal ayrıca Suriye’de teröristlerden doğan krizden esef duyduğunu belirterek, Cezayir’in her zaman Suriye’nin aynında olduğunu duyurdu.

İran İslami irşat ve kültür bakanı Cezayri ve Tunus kültür bakanlarının daveti üzere pazartesi günü bu ülkelere ziyaret gerçekleşitrerek, sinema başta olmak üzere çeşitli kültürel ve sanatsal işbirliği anlaşmalara imza atacak.

Uluslararası kitap fuarı ve Tunus’ta İran film haftası açılış törenine katılmak ayrıca kültürel yetkililer ile bir araya gelmek, Salihi Emiri’nin ziyaret programında yer alıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.