İran ve Cezayir’den Yüzyılın Anlaşması’na karşı birlik vurgusu

  • 05 Şubat 2020
  • 8.800 kez görüntülendi.
İran ve Cezayir’den Yüzyılın Anlaşması’na karşı birlik vurgusu

İran ve Cezayir Dışişleri Bakanları Muhammed Cevad Zarif ve Sabri Boukadoum, İslam dünyasının Amerika – Siyonizm patentli Yüzyılın Anlaşması adlı komploya karşı birlik olmaları ve kesin tavır koymalarına vurgu yaptılar.

Dışişleri Bakanı Zarif Salı günü Cezayirli mevkidaşı Boukadoum’la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İslam dünyasının son gelişmelerini görüştü. İki Bakan görüşmede Yüzyılın Anlaşması adlı ihanet planını zalimane ve kabul edilemez niteleyerek mazlum Filistin milletinin haklarına destek verilmesine vurgu yaptı.

Dışişleri Bakanı Zarif ayrıca Filistin özerk teşkilatı Başkanı Mahmut Abbas’ı da arayarak İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin milletinin kendi kaderini belirleme ve Kudüs başkentli bağımsız Filistin devletini kurma hakkına destek verdiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump geçen gün siyonist rejim Başbakanı Benyamin Netanyahu ile birlikte Beyaz Saray’da sözde Ortadoğu Barış Planı’nı açıkladı.

Filistin milleti ve direniş gruplarının ciddi muhalefeti ile karşılaşan bu plan Filistinli mültecilerin anavatanına geri dönüş hakkını BM güvenlik konseyinin 194. sayılı kararnamesine aykırı olarak yok sayıyor. Anlaşma ayrıca Batı Şeria’nın yüzde 30 kadarının İsrail’e verilmesini ve Filistin’in tamamen silahsızlanmasını öngörüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.